Zidaneov plan u Unitedu: Čeka odlazak Mourinha i dovodi četiri pojačanja

Foto: Getty Images / Guliver Image

ENGLESKI mediji već neko vrijeme pišu kako bi Jose Mourinho mogao dobiti otkaz u Manchester Unitedu. Kao prvi i najveći kandidat za njegova nasljednika stoji Zinedine Zidane koji je poslije odlaska iz Reala slobodan i čeka rasplet na Old Traffordu. Prema engleskim kladionicama s Otoka Portugalac ima najveće šanse da dobije otkaz u Premier ligi ove sezone, a njegova momčad je već neko vrijeme neuvjerljiva.

Iako ostane do kraja sezone, sigurno je da će Mourinho napustiti United, a Zidane preuzeti njegovu ulogu, pa su se engleski mediji poigrali koga bi to Francuz doveo u redove Crvenih vragova. U pitanju su četiri igrača...

Toni Kroos je prvi njegov izbor. Sjajno je Zizou surađivao s njemačkim veznjakom te osvojio sve što se osvojiti može u Realu, zato bi baš Kroos bio idealan da zajedno s Pogbom podigne kritizirani vezni red.

Drugi na popisu je James Rodriguez. Odbačen od Reala, gdje mu baš Zidane nije želio pružiti veću minutažu. No, njegovi dobri nastupi u Bayernu očigledno su uvjerili Francuza da bi mogao biti pravi čovjek za ofenzivne zadaće na Old Traffordu.

Tu je još jedan igrač Bayerna - Thiago Alcantara, koji je već neko vrijeme na meti Reala, Uniteda... Bivši igrač Barcelone sve bolje igra za njemačkog velikana, a u posljednje vrijeme je postao standardan i u reprezentaciji Španjolske. 

I na kraju malo iznenađenje. Zidane bi se navodno odrekao 25-godišnjeg napadača Romelua Lukakua i na njegovo mjesto doveo 31-godišnjeg Edinsona Cavanija iz PSG-a. Englezi tvrde da bi Francuz odmah želio iskusnog golgetera koji mu garantira minimalno 20 golova po sezoni, što Urugvajac redovno ispunjava u Parizu, čak i debelo više od toga jer je prošle sezone u 48 utakmica zabio čak 40 golova. 

U svakom slučaju Mourinho je ključ za dolazak Zidanea, a onda je od spomenutih pojačanja sve moguće. United ovog ljeta nije trošio kako zna, što je razbjesnilo Portugalca, pa bi u slučaju dolaska Zizoua sigurno bilo novca da se poboljša momčad i konačno krene na sve trofeje kao u vrijeme legendarnog Sir Alexa Fergusona. 

Pročitajte više