ZOI Torino: Pregled nastupa hrvatskih sportaša osmog dana natjecanja

Osmi dan natjecanja na 20. Zimskim olimpijskim igrama u Torinu Hrvatskoj je donio i prvo zlato na Igrama. Osvojila ga je najbolja hrvatska skijašica Janica Kostelić koja je obranila naslov olimpijske pobjednice u kombinaciji.

Janica je nakon zlatne medalje u Salt Lake Cityu bila najbolja i na Olimpijskim igrama u Torinu. Nakon dva slaloma i spusta Janica je slavila s rezultatom 2:51.08, osvojivši tako svoje četvrto olimpijsko zlato. Drugo mjesto pripalo je Austrijanki Marlies Schild (2:51.58), dok je treća bila Šveđanka Anja Paerson (2:51.63).

Trijumfom u kombinaciji Janica je osvojila svoje četvrto olimpijsko zlato, te petu medalju ukupno, čime je postala najuspješnija skijašica u povijesti olimpijskih igara.

"Rekordi su lijepa stvar, međutim ne razmišljam previše o njima. Možda će se netko pojaviti i porušiti moje rekorde," kazala je Janica nakon trijumfa na stazi u San Sicariju.

Nika Fleiss je nakon 17. mjesta u kombinacijskom slalomu odlučila ne nastupiti u spustu.

U superveleslalomu skijaša su nastupuila četiri hrvatska predstavnika, Ivica Kostelić je bio 31. sa 2.88 sekundi zaostatka za pobjednikom Norvežaninom Kjetilom Andreom Aamodtom, Natko Zrnčić-Dim 35. sa 3.84, Ivan Ratkić 36. sa 4.12, a Ivan Olivari 49. sa 6.78 sekundi iza Aamodta.

(Hina) xzm yzm

Pročitajte više