Zola: Tottenham je neiskusan, Milan ima velike šanse za prolaz

NEKADAŠNJI veliki talijanski napadač Gianfranco Zola uvjeren je da Milan može nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice i izboriti četvrtfinale nogometne Lige prvaka protiv Tottenhama.

"Rossoneri" su, podsjetimo u prvoj utakmici osmine finala izgubili na svome San Siru s 1:0 i premda je sada prednost na strani Spursa, Zola, koji je najveći dio svoje igračke karijere proveo u Chelseaju, smatra da Milan ima aduta za prolaz dalje.

"Milan ima veliku šansu za plasman u četvrtfinale. Tottenham je sjajna momčad, ali istovremeno i mlada i neiskusna", kazao je 44-godišnji Zola za Gazzettu dello Sport i dao svoj prijedlog treneru vodeće momčadi Serije A Massimilianu Allegriju.

"Igrajte otvoreno jer se oni isto neće braniti, tako da bi moglo biti prostora u njihovoj obrani što treba iskoristiti. Paradoksalno, mislim da će Milanu u taktičkom smislu biti jednostavnije nego u prvoj utakmici na njegovom terenu. Treba se pouzdati u Pata, on može namučiti Engleze svojom brzinom", objasnio je Zola koji je jedini trenerski angažman dosad imao u West Hamu, tako da je prilično dobar poznavatelj engleskog nogometa.

Pročitajte više