Zvijezda Ajaxa skoro odbila poziv izbornika Brazila: "Nisam imao pojma da je on"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što je u osmini finala deklasirao Real, Ajax je poslije dugo godina opet hit u Europi. Igračima amsterdamskog diva cijene rastu, ponude europskih bogataša svakodnevno pristižu, a mladi igrači Kopljanika postali su zanimljivi i svojim izbornicima.

Odlične igre u dresu Ajaxa donijele su Davidu Neresu poziv u reprezentaciju Brazila.

Ovaj 22-godišnji krilni igrač ove sezone je u 37 nastupa postigao šest golova i upisao 13 asistencija, a Neves je impresionirao brazilskog izbornika Titea, toliko da ga je ovaj odlučio po prvi put pozvati u reprezentaciju.

Ipak, malo je nedostajalo da debija u reprezentaciji nikad ne dođe. Sve zbog nesporazuma.

Nevesu je danima zvonio mobitel, a mladi igrač Ajaxa vidjevši da je nepoznat broj, uporno se nije javljao.

''Mobitel mi je zvonio nekoliko puta, ali nisam se javio jer nisam imao spremljen broj. Poslije kad sam shvatio da je riječ o izborniku Brazila Titeu odmah sam ga nazvao", ispričao je Neres.

Mladi Brazilac ove zime bio je na korak do odlaska u Kinu, no odlučio je ostati u Amsterdamu i sjajnim igrama nametnuo se izborniku.

"Ovaj tjedan bio je nevjerojatan, najveći u mojoj karijeri. Da sam otišao u Kinu, nikad ne bi stigao poziv. Presretan sam, svi mi sanjamo da igramo za Brazil", rekao je igrač koji je u Amsterdam stigao u siječnju 2017. godine iz Sao Paula.

Pročitajte više