Zvijezda Barcelone pobjesnila: Vi se šalite? Govori li itko išta tim ljudima?

Foto: Epa

IZVRŠNI odbor Eurolige odlučio je da će prioritet biti završiti natjecanje u ovoj sezoni, čak i po cijenu promjene formata natjecanja, ako to bude neizbježno, stoji u priopćenju nakon sastanka održanog u srijedu telefonski.

Natjecanje u Euroligi i Eurokupu bit će nastavljeno kad stanje s pandemijom bolesti COVID-19 to dopusti, odnosno kad budu postojali optimalni zdravstveni i sigurnosni uvjeti za sve koji sudjeluju, vodeći se preporukama relevantnih zdravstvenih organizacija i lokalnih vlasti.

Španjolska je nakon Italije najveće krizno žarište pandemije, virus dnevno ubija stotine ljudi, a ideja čelnih ljudi Eurolige nimalo se nije svidjela Barceloninom Amerikancu Malcolmu Delaneyju.

''Vi se šalite?'' napisao je Amerikanac na Twitteru pa je nastavio:

''Ljudi, shvaćate li da sportaši koji su u karanteni nisu sposobni igrati košarku? Čak i ako treniramo kod kuće, ne možemo šutirati na koš barem mjesec dana. Zanima me samo govori li sindikat igrača tim ljudima kako stvari stoje.''

Delaney se tu nije zaustavio:

''Nisam siguran da oni koji se ne bave sportom uopće shvaćaju koliko je teško ući u pravu formu nakon pauze od samo tjedan dana. Za ulazak u formu nakon mjesec dana neigranja bit će potrebno jako puno vremena. Ne znam kako oni zamišljaju utakmice u play-offu ili u borbi za titulu.''

Pročitajte više