Zvijezda Manchester Uniteda uz FIFA-u 18 pomaže djeci na tjelesnom odgoju

Foto: EA Sports

EA Sports je objavio svoju podršku Premier League Primary Stars programu, ambicioznoj inicijativi koja će na temelju nogometa inspirirati osnovnoškolsku djecu da budu aktivna i razvijaju vještine važne za život. EA Sports je za pomoć programu iskoristio svoju motion capture tehnologiju, koja se koristi pri izradi videoigara, između ostalih i FIFA-e 18, a u pomoć je priskočio i Marcus Rashford, igrač Manchester Uniteda.
 
 >>FIFA 18 za 199 kuna? Može!
 
Premier League Primary Stars je program u organizaciji Premier League, a namijenjen je osnovnoškolskoj djeci u Engleskoj i Walesu. Cilj programa je kreiranje besplatnog sadržaja za učitelje u skladu s nastavnim programom i načelima na kojima se temelji Premier League. Kako bi se približili djeci, koriste njihovu ljubav prema nogometu, ali i videoigrama. Osim tjelesnog odgoja, program obuhvaća engleski jezik, matematiku te PSHE (Personal, Social, and Health Education). Svi nastavnici koji su se prijavili za program materijale mogu besplatno preuzimati s interneta.
 
Motion capture tehnologija iskoristit će se za demonstraciju vježbi i pravilnog izvođenja određenih pokreta djeci u osnovnim školama, obraćajući im se tako na njihovom jeziku, pomoću videoigara. Svoj doprinos je dao i Marcus Rashford koji u potpunosti podržava program te je pomogao u izradi demonstracije. Program je pohvalio i menadžer Burnleyja Sean Dyche, koji je ga je imao priliku testirati iz prve ruke. 
 
Foto: EA Sports
 
Na koji način ćemo koristiti moć videoigara i tehnologije koja se koristi pri njihovih izradi ovisi samo o nama, mogućnosti su neograničene.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz FIFA-u 18, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: FIFA18
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
 

Pročitajte više