BLACK LIVES MATTER

Zvijezda UFC-a o bojkotu u NBA-u: Neka se odreknu novca i postanu policajci

Foto: Twitter

COLBY Covington, jedan od najboljih UFC-ovih boraca i nedavni privremeni prvak u welter kategoriji, poznat je kao žestoki zagovornik američkog predsjednika Donalda Trumpa. 

Covington je davno rekao kako će pojas, čim ga osvoji, odnijeti Trumpu u Bijelu kuću i to je učinio. Kao Trumpov pobornik, Covington nema dobro mišljenje o nizu prosvjeda i bojkota u NBA ligi koja želi ukazati na probleme rasizma u policiji. 

Covington je na svojem Twitter profilu napisao: "Vau, odgodili ste utakmice? Želite dokazati da ste zaista za promjene? Napustite svoje multimilijunske poslove i mekane živote s povlasticama u kojima se bavite dječjom igrom. Prihvatite mnogo manju plaću i prihvatite najteži posao u Americi - postanite policajci!", te je na status tagirao NBA, MLB (profesionalnu bejzbol ligu) i LeBrona Jamesa.

Podsjetimo, Bucksi su prije nekoliko dana odbili izaći na teren na utakmicu protiv Orlando Magica. Razlog bojkotu bio je odgovor na nedjeljnu pucnjavu u kojoj je 29-godišnjeg crnca Jacoba Blakea policija u Kenoshi u Wisconsinu ustrijelila s više metaka u leđa dok je pokušavao ući u svoje vozilo. Sve je kulminiralo velikim sastankom igrača na kojem se odlučivalo hoće li se sezona uopće nastaviti.

Nakon pregovora, danas je odlučeno kako će se sezona ipak nastaviti. Među najglasnijima bio je LeBron James, koji je natjerao vlasnike klubove da obećaju stvarne promjene.

Pročitajte više