10 milijuna kuna KBC-u Rijeka

PRIMORSKO-goranski župan Zlatko Komadina i ravnatelj KBC-a Rijeka Herman Haller danas su potpisali ugovor o dodjeli tzv. decentraliziranih sredstava iz županije KBC-u vrijednosti od 10 milijuna kuna.

Haller je rekao da će taj novac biti iskorišten za investicijske namjene, odnosno za kupnju opreme i prostorno uređenje riječkog KBC-a. Tijekom sastanka navedeno je da se tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća nije moglo nabavljati novu, niti obnavljati postojeću opremu u bolnicama jer su bila ukinuta sredstava za amortizaciju. To je nakon prošlogodišnjeg, vrijednog 9,8 milijuna kuna, drugi takav ugovor između županije i KBC-a. Riječ je o dijelu sredstava od 30 milijuna kuna koje je Ministarstvo zdravstva doznačilo županijama za decentraliziranu raspodjelu.

Od tih sredstava, kazao je Haller, do sada je lani, među ostalim, kupljeno šest anestezioloških uređaja, a ove je godine raspisan natječaj za nabavu još četiri. Haller je rekao da je unutar KBC-a napravljena lista prioriteta za koje će biti utrošena ta sredstva. Župan Komadina je rekao da će, uz novac iz tog ugovora, županija iz istog izvora dodijeliti 800.000 kuna Ortopedskoj bolnici u Lovranu.

Pročitajte više