150 m od kostiju mališana (2) koji je lani nestao u francuskim Alpama nađena odjeća

Foto: X

Uzrok smrti dvogodišnjaka koji je nestao u francuskim Alpama u srpnju prošle godine ostaje neobjašnjen unatoč pronalasku njegovih kostiju i odjeće. Prošlog su tjedna forenzički testovi pokazali da lubanja koju je pronašao šetač u blizini Le Verneta pripada dječaku poznatom kao Emile.

Dio njegove odjeće, uključujući majicu kratkih rukava, cipele i kratke hlače, sad je pronađen oko 150 metara od mjesta gdje su otkrivene kosti. Tužitelj Jean-Luc Blanchon je upozorio da dosad pronađeni dokazi "ne pokazuju koji je uzrok smrti Emilea".

"Između pada, ubojstva iz nehata i ubojstva nijedna hipoteza nema veću prednost nad drugom da bi se objasnila smrt", naveo je. Potvrdio je kako su na lubanji pronađeni tragovi koje su mogle izazvati životinje nakon smrti dječaka. 

Masovna potraga bila bez uspjeha

Emileovu odjeću tek treba pregledati. Mališana su posljednji put vidjela dva svjedoka dok je hodao ulicom u blizini kuće svojih bake i djeda 8. srpnja prošle godine. Tamo je stigao samo dan ranije kako bi proveo ljetne praznike. 

Baka i djed shvatili su da je Emile nestao kada su ga krenuli tražiti kako bi ga stavili u auto, kazao je tada lokalni gradonačelnik Francois Balique. Kad je posljednji put viđen, Emile je bio visok manje od 90 centimetara te je nosio žutu majicu i bijele kratke hlače.

Masovna potraga u kojoj su sudjelovali deseci policajaca i vojnika - potpomognuti psima tragačima, helikopterom i bespilotnim letjelicama - nije dala rezultata. Tužitelj je nakon nekoliko dana zaključio kako je malo vjerojatno da je dječak živ. 

Slučaj koji je započeo kao istraga nestale osobe ubrzo je postao kaznena istraga o mogućoj otmici iako policija nije isključila ni ubojstvo, nesreću ili pad.

Pročitajte više