200 bombaša samoubojica spremno za odlazak na Bliski istok

OKO 200 BOMBAŠA samoubojica okupilo se u subotu na indonezijskom otoku Borneu na zadnjim pripremama uoči odlaska na Bliski istok u napad na Izrael i njegove saveznike, objavili su lokalni mediji.

Militanti, koje je okupio Pokret mladih muslimana Azije (AMYM), bili su odjeveni u crnu odjeću s maskama na licima i izvodili vježbe pred okupljenjim stanovnicima Pontianaka u provinciji Zapadni Kalimatan.

"Dajemo Izraelu rok od 96 sati za obustavu agresije na Libanon", rekao je čelnik AMYM-a Suaib Didu. "Ako ne prekinu agresiju, neću moći zaustaviti bombaške odrede koji umiru od želje da pomognu svojoj braći u Libanonu i Palestini", dodao je.

Po njegovim riječima, skupina se sastoji od uvježbanih boraca koji su se dosad borili protiv Amerikanaca u Iraku i Afganistanu.

Indonezijske vlasti objavile su kako ne mogu zaustaviti nikoga tko želi putovati u inozemstvo, jer je to njihovo individualno pravo. "Ne možemo im to zabraniti, ali nećemo dopustiti da kao borci odu na Bliski istok", izjavio je glasnogovornik vlade Desra Percaya.

Pročitajte više