22 godine za ubojstvo prodavačice u Nedelišću

SUDSKO vijeće Županijskog suda u Čakovcu nepravomoćno je na 22 godine zatvora osudilo Igora Tkalčeca za ubojstvo prodavačice Dragice Maček, razbojništvo i zlouporabu droga.

Dvadesetdvogodišnji Tkalčec iz donjomeđimurskog sela Gornjeg Hraščana prošle je godine 6. listopada oko 19,35 sati u Nedelišću ušao u prodavaonicu mješovite robe trgovačkog društva METSS, rasklopio nož, preskočio prodajni pult i iz otvorene registarske blagajne najprije uzeo jedan svežanj novčanica.

Kad ga je prodavačica Dragica Maček odgurnula, nožem joj je nanio više reznih rana na licu, vratu, prstima i preponama, četiri ubodne rane u leđa i desno plućno krilo te pet ubodnih rana u prsa i srce. Nakon toga je uzeo ostatak novca od ukupno 3090 kuna. Dragica Maček je od višestrukih ozljeda preminula tri sata kasnije u čakovečkoj bolnici.

Po drugoj točki Tkalčec je optužen za razbojništvo koje je počinio četiri dana prije toga okrutnog ubojstva, također u Nedelišću. Tada je pretukao biciklista Stjepana Čemerinu i ukrao mu novčanik.

Preostale dvije točke optužnice Tkalčeca su teretile za zlouporabu droga. Vještačenjem je utvrđeno da je u vrijeme teškog ubojstva iz koristoljublja i razbojništva bio smanjeno uračunljiv jer je ovisnik o amfetaminu. Tkalčec je u tijeku suđenja priznao sva počinjena kažnjiva djela.

Pročitajte više