Akupunktura grada predstavlja Trnjeraj: Cjelodnevni program u organizaciji Društva arhitekata Zagreba

Foto: Press

OVE SUBOTE, 21. rujna, u Zagrebu se održava nesvakidašnji događaj u organizaciji Društva arhitekata Zagreba u naselju Savica zagrebačkog kvarta Trnje. Javnosti će biti predstavljeno sedam izvedenih projekata koje su osmislili i realizirali mladi arhitekti s ciljem uljepšanja kvarta i poboljšanja kvalitete života njegovih stanovnika. U sklopu međunarodnog projekta City Acupuncture (Akupunktura grada) održana je radionica na kojoj su mladi stručnjaci; (arhitekti, dizajneri, likovni umjetnici građevinari i brojni drugi) predložili male i jeftine zahvate kojima će osvježiti lice kvarta.

Osim razgledavanja nastalih rješenja koje započinje u 16 sati ispred tržnice Savica u ulici Ljerke Šram, u suradnji s Močvarom i Pogonom Jedinstvo organiziran je cjelodnevni program koji uključuje brojne zabavne i poučne sadržaje za sve naraštaje. Radionica namještaja od istrošenih automobilskih guma, vožnja skelom preko rijeke Save, Street Workout Performance, filmska projekcija na otvorenom, koncert Trip to Zion DJ-eva i Močvarin sajam ploča i stripova samo su neka od zbivanja u bogatom subotnjem rasporedu TRNJERAJA koji započinje već u 10 sati ujutro.

Za više informacija posjetite Facebook stranicu TRNJERAJA, te službenu web stranicu projekta City Acupuncture.

Projekt City Acupuncture organizira i provodi Društvo arhitekata Zagreba, uz potporu programa Europske unije "Kultura 2007.-2013", Ministarstva kulture republike Hrvatske te Grada Zagreba.

Pročitajte više