Aleksandra Kolarić zbog stresa i iscrpljenosti završila na hitnoj

Foto: Arhiva

ALEKSANDRA KOLARIĆ, koja je ekspresno i bez mogućnosti žalbe izbačena iz SDP-a zbog teksta koji je objavila na Indexu, jučer je završila na hitnoj zbog stresa i iscrpljenosti. Kako doznaje Index, nakon pregleda u bolnici puštena je kući i sada se dobro osjeća.

Podsjetimo, Kolarić je jučer primila dopis iz SDP-a o isključenju iz stranke, ali ne i obrazloženje i zapisnik sa sjednice na kojoj je odluka donesena. Uz to, Kolarić se nema pravo niti žaliti na odluku Predsjedništva stranke.

"Bez obzira na njihove dopise i odluke, ono što sam na Indexu rekla je točno: Lex Perković treba ukinuti, a u Predsjedništvu SDP-a vlada nedemokratska šutnja. Lex Perković su ukinuli u međuvremenu, a nadam se da će ubrzo i smoći snage da progovore o situaciji u vrhu stranke. Eppur si muove!

Odluka Predsjedništva SDP-a je protustatutarna i neodrživa, jer nema obrazloženja, nema zapisnik. Tko sudi bez mogućnosti iznošenja obrane i žalbe? Milanović i dio Predsjedništva izokreću moje riječi i manipuliraju onim što sam napisala na Indexu. To je sve dio strategije protiv demokratizacije stranke . Na temelju ove odluke i jučerašnje Milanovićeve izjave je jasno da moj tekst nije razlog izbacivanja. Sada se postavlja pitanje: Koji je stvarni razlog moje izbacivanja?", napisala je Kolarić na Facebooku.

Danas dodaje kako će os Statutarne komisije zatražiti pravo da se obrati Glavnom odboru stranke, kao i da sudjeluje u raspravi.

"Moje pravo je odgovarati na optužbe. osim toga opće je poznata stvar da je najdemokratskije glasanje ono koje je tajno, pa ću i na tome inzistirati", kaže Kolarić.

Podsjetimo, Zoran Milanović na sjednici predsjedništva SDP-a prije tjedan dana zatražio je da se Aleksandru Kolarić, kandidatkinju za potpredsjednicu zagrebačkog SDP-a, izbaci iz stranke! Premijera su u tome podržali svi članovi predsjedništva SDP-a osim Davora Bernardića. Kolarić su iz SDP-a izbacili zbog kolumne koju je objavila na Indexu. U svom tekstu Kolarić je kritizirala Milanovića zbog besmislene svađe s Europskom komisijom.

Pročitajte više