Assad: Treba nam još vremena da porazimo pobunjenike, ali na dobrom smo putu

SIRIJSKI predsjednik Bashar al-Assad kazao je u intervjuu za al-Dunya TV da njegova vlada treba još vremena kako bi dobila bitku protiv pobunjeničkih snaga.

Pritom je Assad napomenuo kako njegova vlada bitku vodi i na regionalnoj i na internacionalnoj razini. "Definitivno je potrebno još neko vrijeme da se sve ovo okonča. Ali, da sve sažmem u jednu rečenicu, krećemo se u tom smjeru. Situacija na terenu je sad bolja, ali rješenja još nema. Za to je potrebno vrijeme", kazao je.

Također je ideju o uspostavi "humanitarnih" zona razgraničenja unutar Sirije nazvao nerealnom. "To je neizvediva ideja koju guraju neprijateljske zemlje i protivnici Sirije. Trebamo li uništiti naše odnose zbog neznanja nekih turskih dužnosnika ili se trebamo fokusirati na naše odnose s narodom u Turskoj, posebno onim ljudima koji su bili uz nas tijekom krize i koji nisu poklekli pred medijskom i političkom propagandom", direktna je Assad.

Na kraju je Assad poručio kako je strah ljudi u Siriji normalan i razumljiv, ali i da "pobunjenici više neće moći širiti strah". "Sirijci, sudbina je u vašim rukama, a ne u rukama drugih", poručio je javnosti Assad.

Pročitajte više