Bačena bomba u dvorište svjedoka protiv Sanadera!

U DVORIŠTE kuće bivšeg dugogodišnjeg šefa Hypo leasing Kroatien Drage Vidakovića u zagrebačkom naselju Markuševac u noći s petka na subotu bačena je bomba koja nije eksplodirala.

Zagrebačka policija priopćila je da je eksplozivna naprava bačena između 23 i 9 sati. Policijski službenici protueksplozijskog odjela su je uništili, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Podsjećamo, on je krajem prošle godine svjedočio da je vidio susret Ive Sanadera i Wolfganga Kulterera te istaknuo da je Kulterer Sanaderu tada "dao žutu omotnicu".

Sam se javio Uskoku za svjedočenje nakon što je protiv njega pokrenuta istraga

Vidaković je najprije u studenom prošle godine na Županijskom sudu u Zagrebu ispitan kao osumnjičenik, da bi ga gotovo istodobno Uskok predložio kao svjedoka protiv Ive Sanadera. S još trojicom osumnjičenika našao se pod istragom zbog optužbi za izvlačenje skoro 20 milijuna kuna iz tvrtke kojoj je bio na čelu.

Naime, Vidaković se kao svjedok u slučaju Sanadera sam javio Uskoku, i to nakon podizanja optužnice, rekavši da je 1995. vidio na parkiralištu Hypove zgrade u Klangenfurtu kako od Wolfganga Kulterera prima deblju omotnicu, dok ga je u automobilu čekala njegova supruga Mirjana.

Također je posvjedočio da je nekoliko puta u Zagreb vozio bivše članove uprave Hypo banke Güntera Striedingera i Wolfganga Kulterera. Na pitanje tužiteljice Tamare Laptoš kod koga su dolazili, Vidaković je rekao "kod Granića ili kod Sanadera". Rekao je kako je austrijski ministar preporučio Hypu da da kredit hrvatskoj vladi te da se u banci "govorilo kako će se za taj posao isplatiti provizija Sanaderu".

Vidaković je tijekom svjedočenja na Sanaderovo pitanje je li se "dogovorio s DORH-om" odgovorio kako "nije dao iskaz da bi si kupio oprosnicu".

Pročitajte više