Friščić na suđenju Sanaderu: Nije bilo nikakvih pritisaka

Friščić na suđenju Sanaderu: Nije bilo nikakvih pritisaka

Foto: Damjan Tadić / Cropix

BIVŠEM premijeru Ivi Sanaderu danas je nastavljeno suđenje u aferi Ina-MOL. Podsjećamo, Sanader se tereti da je za predaju upravljačkih prava primio 10 milijuna eura mita.

> Tijek ročišta

U nastavku suđenja svjedočio je bivši čelnik HSS-a Josip Friščić. Trebao je svjedočiti i Sanaderov prijatelj iz 90-ih Rade Perković, koji se nije pojavio na sudu. Friščić je još jedan u nizu svjedoka s političke scene koji su pozvani svjedočiti na ovom suđenju. Idućeg četvrtka video linkom će biti ispitano dvoje svjedoka iz Austrije, nakon čega slijedi ljetna stanka u procesu za afere Hypo i Ina-MOL.

Friščić je posvjedočio da je HSS bio član koalicijske vlade Ive Sanadera. Partneri u HDZ-ovoj koaliciji su, tvrdi Friščić, bili informirani o svim važnim odlukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jedna od takvih bili su i odnosi Vlade RH i MOL-a vezano za udjele u Ini. Friščić kaže da je krajem 2008. godine bio na sastanku na kojem je Damir Polančec držao prezentaciju na temu očuvanja energetske sigurnosti Hrvatske.

"Nije bilo pritisaka"

Na tom sastanku govorilo se i o mogućnosti plinskog biznisa, ali nisu se donosile nikakve odluke. Friščić kaže da su se koalicijski partneri složili da se pregovori između Vlade i MOL-a nastave.

"Na sjednici Vlade koja je održana u siječnju 2009. godine, a na kojoj se odlučivalo o izmjeni međudioničarskog ugovora, nisam bio. Međutim, ne vjerujem da su na ministre vršeni ikakvi pritisci. Da je pritisaka bilo, članovi HSS-a u Vladi bi me sigurno o tome izvijestili", rekao je Friščić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara