Baldasar jači i od Keruma: Grad Split raspisao natječaj za 32 radna mjesta

Foto: Hina

GRAD SPLIT raspisao je natječaj za 32 radna mjesta! Većina mjesta je već popunjena, odnosno, zna se koji će ljudi doći na pročelnička i savjetnička mjesta. 

Poznato je da će pročelnica Službe za odnose s javnošću, protokolarne i međunarodne poslove biti Baldasarova savjetnica za medije Ana Đeldum, kao i da će pročelnik Ureda grada biti glavni savjetnik i direktor kampanje Drago Davidović. Ako netko baš ima želju, neka se javi i pokuša splitskog gradonačelnika uvjeriti u suprotno.

Baldasar je raspisao natječaje i za ostala pročelnička mjesta koja su nedavnom sistematizacijom - uvećana. Da nije bilo Marijane Puljak i njezinih vijećnika broj službi i pročelničkih mjesta bio bi još i veći.

Natječaj raspisan i za Kerumovu zamjenicu

Osim pročelnika, Baldasar natječajem traži i više savjetnike. Splitski gradonačelnik nam je, naime, već otkrio da par njegovih savjetnika, a sada ih već ima 10 ukupno, želi zasnovati profesionalni savjetnički status. Neće više biti plaćani po ugovoru o djelu, već će biti zaposlenici Banovine.

Među takvima je i Anđelka Visković, nekadašnja uzdanica Željka Keruma, kojoj je Baldasar poklonio puno povjerenje i stavio je na čelo Nadzornog odbora KK Splita. Potez nije naišao na sveopće odobravanje, što je i logično, jer je Visković i za Kerumovog mandata bila zadužena za šport, a KK Split je napravio gubitak od 54 milijuna kuna.

Kada se zaposle, Davidović i Visković morat će pronaći zamjene u Gradskom vijeću jer ne mogu u isto vrijeme biti profesionalci u Banovini i gradski vijećnici.

Traže se i viši stručni suradnici i upravni referenti

Uz pročelnike i više savjetnike, Banovini nedostaje i viših stručnih suradnika i upravnih referenata u odsjecima za graditeljstvo i prostorno uređenje. Baldasar ih traži tuce kako bi nekako izašao na kraj s 15 tisuća zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata. 

Nema sumnje da će natječaji objavljeni prije tri dana izazvati veliko zanimanje Splićana s obzirom na rekordnu nezaposlenost u zemlji. Kako se zna da su bolja mjesta već popunjena, pretpostavlja se da će većina ponuda stići za slabije plaćena radna mjesta.

Sve dosadašnje gradske Uprave zapošljavale su "svoje" pa Baldasar po tome nije nikakva iznimka, već jednostavno nastavlja kontinuitet kadrovske politike splitske gradske vlasti. Smatra da mora imati svoje ljude kako bi ustrojio što efikasniju upravu.

Pročitajte više