Baldasar zamjerio prozivke HDZ-a: Škoriću, sramotiš sebe i stranku, nisi vrijedan daljnje rasprave!

Foto: Hina

VEĆ DVA dana traje rasprava na relaciji SDP-HDZ o porukama koje su izrečene na proslavi 24 godine HDZ-a u Splitu. Prvo je reagirao splitski gradonačelnik Ivo Baldasar kojem su zasmetali ustaški pozdravi na misi za Tuđmana, govor mržnje, iskrivljavanje povijesnih činjenica i još ponešto pa mu je potom odgovorio šef splitskog HDZ-a Petar Škorić. Sinoć ga je prozvao da je iz Italije preko TV-a gledao rat u Hrvatskoj i da se nema što on javljati svojim tumačenjem povijesti i domoljublja.

Baldasar: Mislio sam da su odustali od ovakve retorike, očito sam pogriješio

Jutros se ponovno oglasio Baldasar. Djeluje vrlo razočarano.

"Što odgovoriti čovjeku koji na normalnu i uobičajenu političku reakciju odgovara vrijeđanjem, pljuvanjem i omalovažavanjem na osobnom nivou. Svojim istupom Škorić sramoti sam sebe i svoju stranku. Nakon što su se ovakvim vrijeđanjem služili u kampanji mislio sam da su od toga odustali i prihvatili jednu pristojniju retoriku. Očito sam pogriješio. Nije dostojan daljnje rasprave", smatra Baldasar.

Ževrnja i Sanader pljuju po anacionalnoj Vladi, što su oni napravili u Županiji s rekordnom nezaposlenošću?

SDP i HDZ zaratili su tako u Splitu ponovno na ideološkom planu. Rasprava je žučna i jezgrovita i podsjeća na najjače okršaje koji su, vrlo slično, iz dana u dan, jutra i večeri, vodili dr. Duje Marasović i Marin Jurjević Baja.

Čelnici HDZ-a s obljetnice su prozvali SDP za bezidejnost i katastrofalnu gospodarsku situaciju, no nisu ponudili ništa konkretno, na što je upozorio i Baldasar. U HDZ-u znaju da je loše, ali što bi trebalo napraviti da bude bolje, nije se u subotu čulo sa slavlja u hotelu Atrium. Zlatko Ževrnja i Ante Sanader, aktualni i bivši župan Splitsko-dalmatinske županije koja već godinama bilježi rekorde u nezaposlenosti, popljuvali su Vladu Zorana Milanovića, a pravo je pitanje koji se oni uspjesima na gospodarskom planu županije mogu pohvaliti, budući da HDZ njome vlada od ustrojavanja, dakle, punih 20 godina.

 

Pročitajte više