Bandić: Bilo bi lijepo da imam četiri stana, bolje to nego četiri ljubavnice

Screenshot: HRT4

BIVŠI gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u studenom prošle godine pušten je da se brani sa slobode u aferi Agram, a od tada ne prestaju špekulacije o njegovoj političkoj karijeri. Sve su učestalija nagađanja o tome kako će "počasni" zagrebački gradonačelnik podnijeti ostavku i krenuti u novu utrku za prvog čovjeka Zagreba.

> Platio ih gotovinom: Bandić ima tri stana koja nije prijavio u imovinskoj kartici

U razgovoru za HRT-ov Studio 4 Bandić se osvrnuo na medijske napise da posjeduje nekretnine koje nije prijavio u imovinskoj kartici. Bandić je navodno vlasnik tri neprijavljena stana na području Zagreba, te pašnjaka i šume u Samoboru. Navedene stanove Bandić je navodno kupio gotovinom.

"Bolje četiri stana nego četiri ljubavnice. Kako bi bilo lijepo da imam četiri stana. Ali šalu na stranu. Imam stan od 126 m2, imam 164.000 CHF kredita koji sam dignuo prije 9,5 godina. Rata mi je 6730 kuna. Imam vikendicu od 54m2, pašnjak od 7500 m2. Supruga ima kuću od bake 38 m2 koja se srušila. Imam oldtimer 1955. godište koji nije u voznom stanju. To su sve moje nekretnine", rekao je Bandić.

"Odvjetnik će poslati zahtjev medijima da demantiraju te neistine koje su objavili, a ako ne, onda ću zadovoljštinu potražiti na sudu. Ako institucije ili bilo tko utvrdi da imam više od onoga što sam naveo u imovinskoj kartici, spreman sam odmah podnijeti ostavku i nikad se više ne baviti javnim životom. Abdicirat ću od javnog posla", rekao je Bandić.

"Nemam ništa osim toga u imovinskoj kartici. Reći ću vam odakle je to došlo. Istražni sudac je odbio naš prijedlog preispitivanja mjera i mi smo ponovo uputili žalbu. I sad će se ova dva tjedna raditi nesmiljeni pritisak na Milana Bandića. A Milan Bandić točno zna što ima. Moja imovina je najslikanija u Hrvatskoj. Ništa mimo ovoga u imovinskoj kartici", kaže Bandić.

Sprema novu kandidaturu za gradonačelnika

"Ja bez politike ne mogu živjeti", rekao je Bandić, te indirektno najavio da će podnijeti ostavku kako bi se na izvanrednim izborima ponovo kandidirao za gradonačelnika.

"Sigurno neću dočekati 2. lipnja, kada bi zamjenica Švaljek automatski preuzela upravljanje gradom na još dvije godine, skršenih ruku. Do tada ćemo stvari riješiti na ovaj ili onaj način. Ne bih sjedio doma još dvije godine i primao plaću, a ne radio. To nije svojstveno Milanu Bandiću, njegovom habitusu", kaže Bandić.

Na direktan upit hoće li se ponovo kandidirati za gradonačelnika, Bandić odgovara: "Vi ste pametni, naši sugrađani i gledatelji još pametniji. Mislim da sam ovdje bio precizan".

Izlazi i na parlamentarne izbore

Kazao je i da je već osnovao udrugu koja bi trebala prerasti u političku stranku s kojom će izaći na parlamentarne izbore.

"Zadnjih 40 dana u Zagrebu sam obišao sve svoje četvrti. Meni je valjda suđeno da svakih pet-šest godina krenem ispočetka. Okupili smo pet tisuća ljudi u Klubu Milana Bandića i pozivam sve svoje sugrađane i građane Hrvatske da nam se priključe. Sudeći po interesu građana, ja sam više nego optimist. Mislim da će ovaj klub vrlo skoro prerasti u stranku, idemo probati napraviti nešto i na razini Hrvatske, ne samo Grada Zagreba", kaže Bandić.

O porazu Josipovića: "Drugi put ne možete pobijediti na šarm i obećanja"

Komentirao je i poraz Ive Josipovića na predsjedničkim izborima, usprkos anketama prema kojima je bio najpopularniji hrvatski političar.

"Pitate dobrog čovjeka, koji je pet puta zaredom pobijedio. Lakše je pobijediti, nego obraniti pobjedu. Svatko može pobijediti jednom. Ali dva, tri, četiri ili pet puta ne može svatko. Morate nešto i napraviti. Prvi put možete dobiti na šarm i obećanja, drugi put ne možete", kaže Bandić.

"Mislim da je Josipoviću bila dobitna kombinacija kad je dopustio da ga podrže Zoran Milanović i Vesna Pusić. Isto kao što mu je dobitna kombinacija bila što se ogradio od SDP-a nakon izbora", ironičan je bio Bandić.

Pročitajte više