Bandić: Bilo bi političko samoubojstvo u ovo vrijeme predlagati obnovu stadiona

Foto: Bruno Konjević/Cropix

NA AKTUALNOM satu Gradske skupštine Grada Zagreba Dražen Bilokapić iz Kluba HDZ-HSP-BUZ pitao je gradonačelnika Milana Bandića što je s poduzetničkim zonama u Zagrebu, šalje li grad svojim dosadašnjim potezima poruku da bi poduzetnicima bilo bolje preseliti u neku drugu županiju ili se na tom pitanju ipak radi.

Bandić mu je odgovorio kako se radi o bitnoj stvari, ali i prevelikoj temi pa će mu odgovoriti pismeno, no poduzetničke zone su nešto što Grad svakako podržava. "Grad Zagreb od 2000. je u abecedi svog programa imao program poticanja obrta, malog i srednjeg poduzetništva. Sedam projekata s kojima smo krenuli 2000. prva točka je bila upravo to. Kvantum tog posla, cifre i sve ostalo u ovih 13 godina ćete dobiti pisano, kao i poduzetničke zone", odgovorio je Bandić.

HDZ-ovka Margareta Mađerić Bandića je pitala što je sa sljemenskom žičarom, s obzirom na predizborna obećanja iz 2009. godine, te predložila formiranje ureda za umirovljenike i za obitelj. Bandić joj je odgovorio da će žičara najvjerojatnije ponovo biti u funkciji do 2015. godine. HSS-ov Nenad Matić odrecitirao je pjesmicu o Maksimirskom stadionu i upitao što je s njegovim uređenjem.

"`Gledam kako usred Zagreb grada; stadion Maksimir propada; idem pokisao s tekme; ne radi rezultata mog Dinama; već zbog toga što stadion nema krova`. Vjerujem da je sigurno veća korist da se to uredi nego da stoji dalje ovako kako stoji", kaže Matić.

Bandić je odgovorio da bi u vrijeme krize i recesije bilo ravno političkom samoubojstvu predlagati obnovu stadiona, no o tome će na kraju odlučiti svi zajedno na Skupštini. "Ne mogu u ovo vrijeme predlagati velebni dovršetak Dinamovog stadiona jer to nije moj projekt, ja sam to zatekao. 673 milijuna kuna se ububalo u sjevernu tribinu. Skupština treba donijeti odluku je li idemo u dovršetak etapno po fazama. Do konca godine ćete to imati ovdje na Skupštini i vi ćete se o tome izjasniti", istaknuo je Bandić.

Pročitajte više