Bandić: I veliki dolaze u Zagreb, grad kulture, tradicije i turizma

"I VELIKI dolaze u Grad Zagreb, grad kulture, tradicije i turizma, pa nije ni čudo da Zagreb ove godine bilježi 13 posto dolazaka više nego lani", poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon otvorenja Double Tree by Hilton hotela, koji je niknuo u zagrebačkoj Vukovarskoj ulici.

"Mi smo tijekom ljeta napravili prometnicu da bi promet mogao funkcionirati. Radili smo zajedno s ljudima koji su napravili ovaj prekrasan hotel gdje će raditi 70-80 ljudi", rekao je Bandić dodavši kako će ovakvi projekti obogatiti turističku ponudu Grada Zagreba.

"Pozitivan trend dolazaka turista u Grad Zagreb raste", kaže Bandić koji očekuje još više stranih gostiju u metropoli.

"Ovo je na izvjestan način urbanistički preporod ovog dijela grada, kulturni, gospodarski i estetski preporod. Ovo je, u krajnjoj liniji, jedna od ishodišnih točaka urbanističke, turističke i gospodarske izvrsnosti ovog dijela grada, između Držićeve, Radničke i Avenije Vukovar", ističe Bandić.

"Zagreb se potvrdio i etablirao već kao europska metropola iako to formalno nismo do srpnja sljedeće godine. Po svim svojim sastavnicama, standardima, uređenosti, dostupnosti i čistoći on to već je i usudio bih se reći da ima neke značajke kvalitetnije nego trećina europskih metropola koje to i formalno jesu", naglasio je Bandić.

Pročitajte više