Bandić smijenio kompletan Operativni stožer zimske službe, za šefa postavio sebe!

Foto: Marko Todorov/Cropix

ZAGREBAČKI gradonačelnik smijenio je danas 11 osoba zaposlenih u Operativnom stožeru zimske službe, nakon što je jučer sebe postavio na čelo. Za svog zamjenika Bandić je imenovao pročelnika za izgradnju grada Davora Jelavića.

> Snježni kaos u Zagrebu: Promet i dalje otežan, tramvajima otpadaju dijelovi, jedan iskočio iz tračnica

Smijenjen i su predsjednik Mijo Bezer i njegov zamjenik Tomislav Mališ te deset članova Stožera. Novim članovima imenovani su Željko Horvat, poseban viši savjetnik gradonačelnika za koordinaciju gradske uprave, Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama, te pročelnici svih gradskih ureda. Pomagat će mu i šef ZG Holdinga Ivo Čović, Alen Gospočić iz Zagrebačkih cesta, Davor Poljak iz Vodoopskrbe i odvodnje, Joško Jakelić iz Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva, Ivo Erić iz Upravljana sportskim objektima, Robert Mišeta iz Zagrebparkinga, Dubravko Baričević iz ZET-a, ali i šefovi Gradske plinare, Tržnica Zagreb i svi ostali šefovi podružnica Zagrebačkog holdinga, HEP-a te vatrogasci.

"U protekla dva dana u Zagrebu je palo 70 cm snijega, što je najveća razina snijega otkad postoje mjerenja i sve su ekipe Zimske službe u neprestanom pogonu protekla 24 sata, potrebno je angažirati sve raspoložive snage i dodatnu opremu kako bi sve vitalne strukture i javne službe u Gradu Zagrebu mogle nesmetano funkcionirati.

Slijedom toga imenuje se novi sastav Operativnog stožera zimske službe za 2012./2013. koji će zamijeniti dosadašnjeg predsjednika i članove koji je sada u puno širem sastavu jer se očekuje da je isti sastav operativniji i efikasniji u rješavanju problema koje mogu prouzročiti nastale vremenske nepogode u Gradu Zagrebu", objasnio je Bandić svoju odluku.

Kaže da je Zagreb puno čišći nego što je bio jučer. Također je napomenuo da se snijeg mora očistiti do sutra, budući da se očekuju nove padaline. Prema prognozama, u Zagrebu će sutra pasti 20 centimetara novog snijega. Bandić je građane zamolio za strpljenje, starijima je savjetovao da ne izlaze bez razlog, a građanima koji voze da ne izlaze na cestu s 'ćelavim' gumama. Potvrda njegovih odluka bit će danas na sjednici Stožera u 13.30 sati.

Pročitajte više