Bandićeva blagdanska čestitka: "Vrijeme u kojem živimo nije lako, ali to ne smije ukrasti radost Božića"

Foto: Srđan Vrančić / Cropix

GRADONAČELNIK Zagreba Milan Bandić uputio je svojim sugrađanima čestitku povodom Božića i Nove godine. Bandićevu čestitku prenosimo u cijelosti:

"Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, poštovani sugrađani!

Od srca vam čestitam Božić, blagdan radosti, nade i dobrote, blagdan mira i obiteljskog zajedništva.

Vrijeme u kojemu živimo nije lako, bremenito je brojnim teškoćama, krizom i borbom za preživljavanje, ali sve to ne može i ne smije ukrasti radost i smisao Božića koji je tu da nam probudi nadu, donese dašak vjere i optimizma, da nas potakne da prema bližnjima budemo još solidarniji, da naše ljudske vrijednosti i pozitivna energija još više dođu do izražaja.

Želim vam sve to i vjerujem da radom, zajedništvom, razumijevanjem i brigom za slabije te promicanjem svega što vuče naprijed, korištenjem svih naših potencijala, uz više samopoštovanja i vjere u vlastite mogućnosti,  možemo do uspjeha, do boljega i ugodnijega življenja u gradu solidarnosti i socijalne pravde, gradu i zemlji koje volimo.

Neka vam i ovaj Božić bude svjetlo na tome putu, a nova 2013. donese obilje zdravlja, radosti i dobra".


Također, Bandić je božićne i novogodišnje čestitke uputio i kardinalu Josipu Bozaniću, predsjedniku RH Ivi Josipoviću, predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviću i predsjedniku Hrvatskog Sabora Josipu Leki.

Pročitajte više