Borisu Žgombi priznanje za doprinos turističkoj suradnji Poljske i Hrvatske

Foto: Index 

BORISU ŽGOMBI, predsjedniku Europskog udruženja nacionalnih udruga turističkih agencija i organizatora putovanja (ECTAA) i predsjedniku Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) uručeno je priznanje poljskog udruženja putničkih agencija (PIT) za izniman doprinos turizmu, objavila je UHPA.

Nagrada je dodijeljena u Opatiji proteklog vikenda, a uručio ju je Pawel Niewiadomski, predsjednik PIT-a.

Riječ je o najvišem priznanju koje dodjeljuje poljska udruga, a do sada je dodijeljena svega pedesetak puta te se rijetko dodjeljuje stranim državljanima.
 
Boris Žgomba zaslužio je priznanje zbog iznimnog doprinosa turističkoj suradnji Poljske i Hrvatske, kako kroz rad u ECTAA-i, tako i kroz stalnu i aktivnu suradnju PIT-a i UHPA-e.
 
"Za mene je velika čast primiti ovo priznanje. Riječ je o nagradi koja predstavlja potvrdu kvalitetnog i sustavnog rada koji provodimo na razini UHPA-e i ECTAA-e. Veoma sam ponosan što sam jedan od rijetkih stranih laureata ovog priznanja, a pogotovo me veseli što dolazi od kolega iz struke te mi je svakako poticaj za još veći angažman.“ izjavio je Boris Žgomba nakon primitka priznanja na svečanoj gala večeri.
 
Nagradu je, uz Borisa Žgombu, za rad na području turizma primio i direktor HTZ-ovog predstavništva u Varšavi gospodin Bojan Baketa.
 
Kongres poljske udruge putničkih agencija se održao u Opatiji od 10. do 13. svibnja 2014., a suorganizator kongresa bila je i Hrvatska turistička zajednica (HTZ). Svečanoj večeri su, između ostalih, prisustvovali pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić.
 
Podsjetimo, statistika bilježi kontinuirani rast trenda dolazaka turista iz Poljske u Republiku Hrvatsku. Zauzimaju šesto mjesto na ljestvici dolazaka stranih turista, a njihov udio u ukupnom broju turista u 2013. godini bio je 5.1%. U 2013. godini Hrvatsku je posjetilo 635.593 poljskih turista što je rast od 16,81% u odnosu na 2012. godinu.
 
 

Pročitajte više