Bujanec ugostio Lovrinovića i Jakovčevića

Screenshot: Youtube

NAKON Šešelja, Alića i Slavka Linića gosti kod osuđenog kriminalca i desničara Velimira Bujanca bili su profesori Ekonomskog fakulteta Ivan Lovrinović i Drago Jakovčević. 

Bujanec je, podsjećamo, 2013. godine uhapšen zato što je kokainom plaćao prostitutke, odnosno zbog kaznenog djela stavljanja narkotika u promet. Najprije je Bujanec tvrdio da mu podmeću politički protivnici, ali na koncu je ipak sve priznao, te se nagodio s tužiteljstvom. Pravomoćno je osuđen na kaznu od deset mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine.

Jakovčević je u emisiji izjavio da bankarski lobi svoje ljude ima svugdje - u policiji, medijima, pravosuđu i politici. "Što smo mi za njih, oni nas brišu s lica zemlje. Ovakav staljinistički pokušaj začepljivanja naših usta, još nije zabilježen u mladoj Hrvatskoj državi", rekao je Jakovčević.

Po Lovrinoviću valutna klauzula je kukavičje jaje u gnijezdu našeg monetarnog suvereniteta. Rekao je da je guverneru HNB-a dosadno pa se bavi kupoprodajom deviza i nazvao je Narodnu banku velikom mjenjačnicom. Jakovčević je zaključio da Hrvatska treba nove, stručne i domoljubne ljude.

Ivana Sinčića iz Živog zida Lovrinović je nazvao novim vjetrom u Hrvatskoj po uzoru na grčki primjer. Rekao je da je fasciniran koliko mu ljudi prilaze, a Jakovčević je rekao da Sinčiću treba stručno zaleđe. 

Pročitajte više