Čačić se nakon zatvora vraća u politiku: U zatvoru piše program stranke koju će osnovati

Screenshot: Jabuka TV

RADIMIR ČAČIĆ će se politički aktivirati kada izađe iz zatvora. "Da, to će biti kroz novu nacionalnu stranku koju ćemo osnovati. Ona još nije osnovana, ali se program, gospodarski program piše. Većinu tog programa piše Radimir Čačić u kaznionici u Puli, a ostatak mnogi ljudi sa gospodarskim iskustvom", ispričala je gostujući u emisiji Veto na Jabuci TV Natalija Martinčević, nezavisna saborska zastupnica bliska Radimiru Čačiću koja je prošli tjedan i izbačena iz HNS-a zato jer je stala na njegovu stranu.

Martinčević je u emisiji Veto rekla kako će stranka imati najveće uporište u sjeverozapadnoj regiji, a da se o koalicijama još ne razmišlja. "Mi ime stranke imamo, ali ne mogu ga reći jer će ga već sutra u HNS-u ići registrirati. Oni su uostalom već registrirali dva imena stranaka kako bi spriječili nas u nekim naumima, što dovoljno govori o njihovom strahu. Ono što mogu reći jest da stranka neće imati skraćenicu HNS", rekla je Martinčević koja je stranku predstavila kao isključivo gospodarsku stranku bez ideologija. 

"Jasno će se prezentirati projekti, mjere, ciljevi i rokovi što nitko u političkom životu u Hrvatskoj ne radi. Da, Radimir Čačić je nerijetko postavljao rokove dok je bio potpredsjednik Vlade za neke projekte pa bi ti rokovi bili prekršeni, ali danas nitko u Vladi rokove ne postavlja, ništa nema uporište da znamo kada će nešto biti gotovo", rekla je Martinčević.

Tvrdi kako nije nemoguće da se toj stranci nakon Čačićevog izlaska iz zatvora pridruže i neki istaknuti HNS-ovci koji su danas na pozicijama župana ili gradonačelnika u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. "Mislim da je to moguće, ali neka se sami izjasne kada dođe vrijeme",  rekla je Martinčević koja osim mjesta saborske zastupnice obnaša i funkciju dogradonačelnice Varaždina.

Pročitajte više