Cijene javnog prijevoza u Zagrebu idu dolje, ZET i Holding dobili domaću zadaću

Foto: Arhiva

USKORO bi cijene javnog prijevoza u Zagrebu trebale ići dolje, ali prije toga u Holdingu i ZET-u dobili su domaću zadaću koju trebaju riješiti, najavio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

"U ZET-u treba neke druge stvari pospremiti, a paralelno s time ići s cijenama dolje. Problem je u tome što u Gradu Zagrebu treba uvesti princip socijalne pravednosti kad je ZET u pitanju. Mi smo ga formalno uveli s oslobađanjem dvije trećine umirovljenika na 100%-tnu subvenciju. Isto tako, obitelji slabijeg imovinskog stanja, a imaju primanja ispod 2.200 kuna primanja 'po glavi' se voze besplatno", pobrojao je Bandić.

Kad se to pretoči na konkretno vožnju tramvajem onda Uprava Holdinga i ZET trebaju odgovoriti na pitanja evidencija svakog putnika, kontrole svih putnika i redovitog plaćanja. Prije ZET-a na redu je i pojeftinjenje parkinga, ponovio je svoju odluku od prije tjedan dana. "Uskoro kreću iscrtavanja parkirnih mjesta", započeo je gradonačelnik.

"Ići će se po centričnim krugovima lagano to radi. Ono što je najvažnije je da će cijena parkinga ići 25 do 50% dolje. U svim zonama i u svim garažama", kaže Bandić.

Uvode se četvrta i peta zona, a svi detalji znat će se uskoro. "Pressicu ćemo imati za tjedan dana na kojoj ćete sve saznati", zaključio je Bandić.

Pročitajte više