Dačić: Izem ti takvu Uniju u koju je gay parada ulaznica!



"MANITE me više tih priča o ljudskim pravima", ogorčeno je ispalio Ivica Dačić premijer Srbije i ministar policije komentirajući održavane gay parade u Beogradu.

Ni ove godine, naime, nije sigurno hoće li se parada održati. Organizatori su najavili Beograd Pride za lipanj, ali Dačićeva današnja izjava indikator je da bi mogli ostati bez dozvole.

"Kakva ljudska prava, u pitanju je sigurnost ljudi! Ima zemalja u kojima nema gay parade, pa su članice Europske unije. Je li moguće da je to i dalje glavna tema, da se i dalje bavimo gay paradom kao glavnim problemom, kao ulaznicom u EU, što je smiješno", kazao je Dačić novinarima u Vranju, prenosi agencija Tanjug.



"Izem ti takvu Uniju u koju je gay parada ulaznica", konstatirao je Dačić. No, dodao je da "nema razumijevanja za psihopate koji prijete da će poubijati sudionike gay parade i koji kažu da parade neće biti".

"Ne pitaju se u ovoj zemlji ni Dveri ni Obraz, pita se država. Malo su se zanijeli. U ovoj državi mora postojati red i zakon ili država neće postojati. Ako bude sigurnosnih rizika i procjena da će doći do velikih nereda, sigurno je da će policija poduzeti određene mjere, imajući u vidu da nije samo šetnja u pitanju već manifestacija od nekoliko dana", kaže Dačić.

Pročitajte više