Dobili novac od države, ali ga nisu proslijedili izvođačima radova: Zagrebačka tvrtka varaždinsku oštetila za više od pet milijuna kuna

DOVRŠENA je kriminalistička obrada nad 59-godišnjakom i 35-godišnjakom koje se tereti da su kao direktori i odgovorne osobe tvrtke iz Zagreba oštetili varaždinsku tvrtku za više od pet milijuna kuna. Protiv njih će biti podnesena kaznena prijava zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Kako je izvijestila PU varaždinska, 59-godišnjaka koji je na čelu zagrebačke tvrtke bio od siječnja do svibnja 2011. godine te 35-godišnjaka koji tu dužnost obavlja od svibnja 2011. godine do danas, tereti se da su lažnim prikazivanjem činjenica pribavili svojoj tvrtci protupravnu imovinsku korist od preko pet milijuna kuna na štetu tvrtke iz Varaždina tako što su kao naručitelji radova nakon sklapanja ugovora o poslovnoj suradnji zadržali novac koji su za posao dobili od državne tvrtke (investitora), umjesto da su ga isplatili varaždinskoj tvrtci koja je bila izvršitelj dogovorenih poslova.

Pročitajte više