Don Damir Stojić tvrdi: Nisam rekao da žena silovanjem ne može ostati trudna

Screenshot: HRT

NAVODNA izjava don Damira Stojića da silovana žena ne može zatrudnjeti, jučer je odjeknula svim hrvatskim medijima. On demantira takvu izjavu, a u Dnevniku 3 kazao je što misli o pobačaju..

"Ja ne tvrdim niti mislim da zena ne može zatrudnjeti u silovanju, to me zateklo. Svašta se napiše. Tvrdio sam da svako dijete ima pravo na život na što su me studenti pitali što u slučaju silovanja žena", započeo je Stojić.

"Rekao sam da je to strašan zločin. Postoji jedna moralna metodologija koja je kriva, gdje se uzima marginalan slučaj koji je zaista rijedak, i gdje se stvara jedna psihoza da svaka žena koja je silovana ide na pobačaj, ja sam rekao - to su rijetki slučajevi, no čak i ta djeca imaju pravo na život. Ja znam jednog Hrvata u SAD-u, koji je plod silovanja, njegova majka je silovana i on ide po cijeloj Americi i svjedoči o tome.", kazao je Stojić u Dnevniku 3.

"Ono što sam ja tvrdio tu večer, jest da svako dijete ima pravo na život, život je nešto sveto, sa silovanjem se dogodi jedna tragedija, ali s pobačajem se dogodi još jedna tragedija.", smatra Stojić.

"Veliki je blagoslov da mi uopće raspravljamo o tome, i da se progovori o zločinu pobačaja, da mi zapravo u Hrvatskoj ubijamo našu djecu. Bilo bi dobro da zaista stanemo i vidimo što je to i da spasimo tu djecu. Drago mi je da svako jutro studenti mole pred bolnicom Sestara milosrdnica. Već znam informacija da je nekoliko žena odlučilo ne pobaciti", zaključio je Stojić.

Pročitajte više