Doživio srčani udar dva dana nakon puštanja na slobodu: Nevin odležao u zatvoru 22 godine

Screenshot: CNN

AMERIKANAC David Ranta, koji je nevin proveo iza rešetaka više od dva desetljeća, dva dana nakon puštanja na slobodu doživio je srčani udar, objavio je njegov odvjetnik, a prenio CNN. Stanje mu je stabilno i nalazi se na intenzivnoj njezi.

Nakon što je iza rešetaka proveo više od dva desetljeća, David Ranta u petak je išetao iz sudnice u Brooklynu kao slobodan čovjek. Pune 22 godine čekao je pravdu, a ona je napokon stigla - dokazi su potvrdili da je cijelo vrijeme u zatvoru ležao nevin.

Ranta je 1991. godine optužen za ubojstvo lokalnog rabina te osuđen na ukupno 37 godina zatvora. Svi su dokazi tada ukazivali na to da je upravo on počinio ubojstvo, sve dok se nedavno nije javio jedan od svjedoka te priznao da ga je policija "istrenirala" da prepozna Rantu kao počinitelja. Nedužnom je čovjeku oduzet gotovo cijeli život i dragocjeno vrijeme s obitelji koje mu nitko nikada neće moći vratiti.

"Sada samo želim otići odavde. Osjećam se kao da sam pod vodom i plivam, osjećam se slobodno, preplavile su me emocije", kazao je Ranta nakon što je pušten na slobodu. Danas mu je 58 godina i planira podići tužbu protiv njujorške policije koja je huškala svjedoke protiv njega.

 

Pročitajte više