Dug oporavak nakon četvrte operacije: Chavez imao "respiratornu infekciju", ali je stabilno

Foto: AFP

VENECUELANSKA vlada priopćila je da je predsjednik Hugo Chavez imao "respiratornu infekciju", ali da je njegovo stanje sada stabilno.

58-godišnji Chavez se na Kubi oporavlja od četvrte operacije tumora. Ministar komunikacija Ernesto Villegas rekao je da infekcija pod kontrolom, ali da predsjednik mora odmarati. "Medicinski tim je naredio potpuno mirovanje sljedećih nekoliko dana te strogo pridržavanje prepisanog medicinskog tretmana kako bi se održale Chavezove vitalne funkcije", dodao je.

Chavez je ove godine ponovno izabran za predsjednika te latinoameričke zemlje. 10. siječnja bi trebao ponovno prisegnuti na šestogodišnji mandat. Ranije je rekao da će ga, "u slučaju da mu se nešto dogodi", zamijeniti potpredsjednik Nicolas Maduro, nakon čega bi trebali organizirani novi izbori.

Podsjećamo, Chavezu je prošle godine dijagnosticiran tumor na području zdjelice. Operacijama se podvrgnuo u lipnju prošle te u veljači ove godine, a išao je i na kemoterapiju te zračenje. Posljednja operacija obavljena je početkom prošloga tjedna, a njegova je vlada objavila da je bila "kompleksna, teška i osjetljiva", javlja BBC.

 

Pročitajte više