Dva napadača na Peratovića u pritvoru, treći se brani sa slobode

Foto: KAportal

POLICIJA u Karlovcu uhitila je tri muškarca koji su pretukli novinara Željka Peratovića. Dvojici je određen pritvor, a treći je pušten da se brani sa slobode, priopćila je PU karlovačka.

Pritvorskom nadzorniku predani su muškarci u dobi od 37 i 48 godina, koje se tereti za kaznena djela nanošenja teških ozljeda u pokušaju, oštećenja tuđe stvari i narušavanja nepovredivosti doma. Sa slobode se brani 64-godišnjak, kojeg se tereti da je zajedno s ostalom dvojicom počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Policija, naime, sumnja da su 37-godišnjak i 48-godišnjak u četvrtak oko 18 sati zaskočili Peratovića pred njegovom vikendicom na području Luke Pokupske. Najprije su ga napali verbalno, a zatim su mu upali u vikendicu i pretukli ga, pri čemu je lakše ozlijeđen.

Također, sva trojica osumnjičena su da su razbili stakla na ulaznim vratima vikendice i oštetili Peratovićev osobni automobil.

Reagirale i međunarodne organizacije

Dunja Mijatović, predstavnica Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OSCE), osudila je napad na Peratovića, kao i prijetnju smrću upućeno predsjedniku Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saši Lekoviću.

"Napad na Peratovića je neprihvatljiv, ali ohrabrena sam izvještajima prema kojima su hrvatske vlasti brzo djelovale i uhapsile moguće počinitelje", rekla je Mijatović.

O napadima na novinare u Hrvatskoj, ali i u Srbiji i Makedoniji, očitovala se i Medijska organizacija jugoistočne Europe (SEEMO). Glavni tajnik ove organizacije Oliver Vujović istaknuo je kako recentna zbivanja pokazuju da novinari u jugoistočnoj Europi rade vrlo opasan posao.

   
 

Pročitajte više