Epilog 30-godišnjeg sukoba: S dva metka presudio ubojici svog prijatelja pa dobio četiri godine zatvora

Foto: Google Street View

ŽUPANIJSKI sud u Sisku proglasio je 58-godišnjeg Marijana Sušeca krivim za ubojstvo 57-godišnjeg Ivana Božurića. Osuđen je na četiri godine zatvora.

Sušec je Božurića ubio s dva metka iz pištolja. Pucao mu je u prsa i u glavu u jednom kafiću u Starčevićevoj ulici u Sisku. Tvrdio je da je bio u strahu za svoj život, što je sud uvažio, ali je utvrđeno da je došlo do prekoračenja nužne obrane.

Zavada između Sučeca i Božurića datira još iz 80-ih godina prošlog stoljeća. Božurić je proveo osam godina u zatvoru jer je pokušao ubiti Sušeca: sačmaricom mu je pucao u trbuh zbog kartaške partije u kojoj je izgubio od Sušeca i njegovog prijatelja Vlade Hodaka.

Nakon što je 90-ih izašao iz zatvora, Božurić je iz osvete ubio Hodaka. Zbog toga je na robiji proveo još 11 godina. Nakon što je izašao iz zatvora, počeo je Sušecu prijetiti da će ubiti i njega. Sukob je kulminirao 4. srpnja prošle godine, kada je Sušec pucao u vidno pijanog Božurića dok se ovaj približavao njegovom stolu u kafiću.

Veljko Miljević, Sušecov odvjetnik, najavio je da će se žaliti na presudu. Sušec je nezadovoljan visinom zatvorske kazne koja mu je izrečena. U obrazloženju presude stajalo je da je Sušec na višegodišnji zatvor osuđen zato što u Božurića nije pucao samo jednom, već dvaput.

Pročitajte više