Evo kako će gradonačelnik Vlahušić naplatiti 15 kuna onima "koji dolaze na Stradun , a ne troše"

Foto: Boris Kovačev (Cropix)

"TURISTIČKE agencije koje autobusom prevoze izletnike na dnevni izlet u Dubrovnik plaćat će 15 kuna po putniku, odnosno 750 kuna po punom turističkom autobusu", zaključak je današnjeg sastanka gradonačelnika Dubrovnika Andra Vlahušića s deset turističkih agencija s područja Dubrovnika, a na kojem su bili nazočni predstavnici lokalne turističke zajednice, komunalnih tvrtki i gradskih upravnih odjela.


Dogovoreno je kako će se prazni autobusi naplaćivati simbolično kako bi se racionalizirao broj njihovih prolazaka kroz kontaktnu zonu povijesne jezgre Dubrovnika, a agencije će o najavama prolazaka i broju putnika izvijestiti gradske službe koje će na temelju toga potraživati od agencija iznos sukladan ovoj tarifi.

"Prijevoz stacionarnih gostiju koji imaju smještaj na području Dubrovačko-neretvanske županije naplaćivat će se po posebnoj, znatno nižoj cijeni, kako bi se favorizirao smještajni turizam kroz koji se ostvaruje većina turističkog prihoda i radnih mjesta u Dubrovniku. O ovoj vrsti prijevoza agencije će također izvještavati gradske službe koje će ih zaduživati za iznose", objavljeno je na službenoj stranici Grada Dubrovnika.

Podsjetimo Vlahušić kako je prije gotovo mjesec dana gradonačelnik Vlahušić na sastanku s komunalcima najavio obračun s onima kojim "samo šetaju a ništa ne troše". 
 
"Bit će penalizirani svi oni koji samo šetaju Stradunom, a ništa ne koriste i ne plaćaju", rekao je tada Vlahušić najavljujući i raspisivanje koncesije za vožnju autobusa od gradskog predjela Gruž do Pila te sidrenje i prijevoz putnika s kruzera kod Lokruma kao i žičaru. Autobusi  koji prolaze preko predjela Ilijina glavice plaćat će prelazak 200 eura godišnje.

Pročitajte više