Evo što je vođa šatoraša poručio novoj hrvatskoj predsjednici

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

ĐURO GLOGOŠKI, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata prve skupine i jedan od vođa prosvjeda ispred Ministarstva branitelja zahvalio se danas Kolindi Grabar Kitarović koja je nakon objave rezultata predsjedničkih izbora posjetila njihov prosvjednički šator.


"Vidjet ćemo hoće li gospođa Grabar Kitarović imati snage i mogućnosti da učini nešto da se riješi pitanje hrvatskih branitelja", rekao je Glogoški u izjavi za Hinu.

Zahvaljujemo joj što je odmah nakon izborne pobjede došla u naš šator i iskazala razumjevanje za branitelje, članove njihovih obitelji i Domovinski rat, rekao je.

"Cijelo vrijeme tvrdimo da hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji moraju imati mjesto u društvu koje im pripada, a Domovinski rat mora imati svoje mjesto u povijesti kao Domovinski obrambeni rat, nikako kao građanski rat", poručio je Glogoški.

"Otvoreni smo za sve i spremni razgovarati"

Prosvjednici i dalje ostaju u svome šatoru u kojem prosvjeduju još od 20. listopada, te ustraju u zahtjevu za smjenom resornog ministra Predraga Matića i njegovih suradnika i usvajanje Ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja.

"Otvoreni smo za sve i čekamo prvu redovnu sjednicu Hrvatskog sabora, uputili smo prijedlog klubovima zastupnika pa ćemo vidjeti postoji li razumijevanje za rješavanje naših problema, a ako su u Saboru zainteresirani za to spremni smo sjesti i razgovarati o tome", istaknuo je.

Upitan znači li brza posjeta Grabar Kitarović njihovu šatoru da će doći do promjene u odnosu vlasti prema njima, Glogoški je rekao da su prosvjednici neovisno o posjetu nove predsjednice i ranije tražili promjene u društvu.

"Tu prvenstveno mislimo na odgovornost političara - kako onih koji su izabrani u Sabor, tako i onih u Vladi i na položaju predsjednika Republike", rekao je Glogoški.

Pročitajte više