GONG o Bandićevom ispadu na javnoj tribini: On vidi da se može rugati pravnoj državi i da za to neće odgovarati!

Screenshot: Građanska akcija

DRAGAN ZELIĆ iz GONGA za Index je komentirao ispad zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na javnoj tribini o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata gdje je Bandić, kako kažu iz Građanske akcije, održao predizborni skup i time prekršio zakon.

> Bandić na javnu tribinu došao okružen zaštitarima i postavio ih da čuvaju ulaz u osnovnu školu?!

"Bandić očito smatra da može kršiti zakon i rugati se pravnoj državi i da mu se ništa neće dogoditi, odnosno da za to neće odgovarati, baš kao što nije odgovarao niti u slučaju sličnih situacija za vrijeme kampanje za predsjedničke izbore", kazao je za Index Zelić te dodao da se nada da će se nadležne institucije probuditi i početi raditi svoj posao.

"Ovo je pravi primjer zlouporabe javnih resursa, ali Bandić nije jedini u Hrvatskoj koji to radi, imamo informacije da isto radi i Željko Kerum. Dakle, dok netko od njih ne bude sankcioniran, ostali će nastaviti kršiti zakon. Nadam se da će birači ovakve incidente imati na umu kada dođe dan izbora", dodao je Zelić.

"Mile, gotov si!"

"Dakle, kako izgleda jedna Bandićeva "Tribina o legalizaciji bespravno sagrađenih objekata": Milan Bandić i njegov putujući cirkus oblijepe gradsku četvrt (naravno, te plakate zalijepljene po ulazima i pročeljima zgrada komunalni redari ne vide?) i navabe ljude da se u zakazano vrijeme pojave u društvenim prostorijama gradske četvrti. Tada se pojavi ON, Milan Bandić, glavom i bradom i na video zidu pušta ljudima propagandni film o svojim "uspjesima" u trajanju od desetak minuta. Po završetku projekcije, Bandić uzima mikrofon i govori ljudima kako će glas za njega na predstojećim lokalnim izborima biti i glas za besplatnu legalizaciju objekata.", opisali su iz Građanske akcije.

Bandić je otišao i korak dalje, kažu iz Građanske akcije, te je prilikom održavanja javne tribine jučer u osnovnoj školi u Šestinama angažirao zaštitare koji nisu puštali "nepodobne" građane na tribinu, a među "nepoželjnima" bili su i članovi Građanske akcije.

"Sada je krajnje vrijeme da mu se stane na kraj jer ga sad možemo vidjeti u svoj njegovoj bijedi i strahu. Zar se pošteni i ugledni gradonačelnik grada Zagreba štiti krajnje sumnjivim tipovima od građana Zagreba? Koji ugledni zagrebački gradonačelnik kroz povijest našeg lijepog Zagreba je trebao koristiti usluge ''zaštitara'' kako bi se kretao po Zagrebu?", poručili su iz Građanske akcije.

Pročitajte više