Građani ponovo ispred Predsjedništva BiH, obilježavaju osam mjeseci od velikih prosvjeda

Ilustracija: Arhiva

ISPRED Predsjedništva BiH u Sarajevu se okupila manja grupa građana povodom obilježavanja osam mjeseci od velikih prosvjeda protiv vlasti. Građani s transparentima izražavaju svoje negodovanje i pozivaju ostale građane da im se produže u prosvjedu protiv vlasti koja, kako kažu, pljačka ovu zemlju već 20 godina, javlja Dnevni avaz.

"Mi smo sada u bankrotu. Ova vlast nam samo laže, tužiteljstvo i policija brinu se o nama umjesto o kriminalcima. Svaki dan se pitam što je ovom narodu, zašto šuti", kazao je prosvjednik Drenko Koristović.

Prosvjednik Hajrudin Osmančević na ovo mjesto dolazio je svakog dana u ovih osam mjeseci te smatra da bi svi oni kojima je stalo do države trebali izaći i prosvjedovati.

Prosvjednici su nosili transparente s porukama: "Narodna krv nije voda da je piju lopovi", "Pravosuđe je naša ebola", "Poplava ogoljela političare", "Šta bi mi bez vas?Bili bi sretni"...

Podsjećamo, danas je osam mjeseci od velikih prosvjeda koje su u veljači zahvatile Bosnu i Hercegovinu. Obespravljeni, poniženi građani BiH izašli su na ulice tražeći pravdu, bolji život i odgovornost vlasti koja ih je za 20 godina pljačkanja dovela do provalije, piše Dnevni avaz.

Pročitajte više