Gradonačelnik napao Vladu i Josipovića: Ostavili ste Imotski na milost i nemilost

GRADONAČELNIK Imotskog Ante Đuzel danas je uzvratio predsjedniku Josipoviću koji je je jučer kazao da su u situaciji zatrpavanja snijegom Dalmacije "svi griješili" te da sustav nije bio "pripremljen za ovu vrstu izazova".

"Zabrinjava me javni Josipovićev poziv da se nismo dobro organizirali. Poručujem mu da se on i Vlada nisu dobro organizirali. Ostavili su Imotski na milost i nemilost, da se sami snalazimo sa svojim strojevima i ljudima", oštro je Đuzel odgovorio u programu Radio Imotskog.

"Vojnici su došli sa pet-šest lopata"

Iako u programu toga radija stanovnici prozivaju komunalne službe za neorganizirano i selektivno čišćenje ulica, neodvoženje smeća, skliske javne površine i nepostojanje kriznog stožera, imotski gradonačelnik krivce vidi na drugim mjestima, a ne u gradskoj administraciji. "Barem je potpredsjednik Vlade trebao doći u Imotski i vidjeti koje probleme imamo, jer država Hrvatska mora brinuti o svim građanima", kazao je Đuzel.

Dolazak vojske u pomoć Imoćanima gradonačelnik je potpuno ismijao. "Žalosno je s čime su oni došli u Imotski, sa pet-šest lopata kojima ne mogu očistiti niti dva metra ispred sebe", rekao je Đuzel i dodao da nisu tražili od vojske da dođe u Imotski "kako bi ih gledali", nego su od njih tražili "teške strojeve".

"Bandić nam je poslao neki mali stroj"

Gradonačelnik nije baš zadovoljan ni s pomoći koju mu je poslao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. "U biti nam je poslao neki mali stroj. To je jednostavno nedostatna količina strojeva koji trebaju Imotskom da ovo sve prebrodi ovih dana", zaključio je Đuzel.

Pročitajte više