HDZ-ova uzdanica u utrci za Zagreb, Margareta Mađerić: Ne bojim se izazova i prognoza, vjerujem u uspjeh

Foto: Davor Pongračić/Cropix

HDZ je predstavio kandidatkinju s kojom kreće u utrku za mjesto zagrebačkog gradonačelnika. Riječ je o 36- godišnjoj Margareti Mađerić koja je HDZ-ova zastupnica u Gradskoj skupštini već osam godina.

"Prihvatila sam ovu odgovornu, ali nadasve časnu dužnost zbog toga što se ne bojim izazova, zbog toga što imam tim ljudi koji stoji iza mene i koji će me podržavati. Zato što nisam sama, zato što vjerujem u njih. Vjerujem u HDZ, najjaču političku stranku u Hrvatskoj koja stoji iza mene i koja me je kandidirala", rekla je Mađerić te naglasila kako se ne boji konkurenata.

"Ne bojim se konkurenata, ne bojim se prognoza. Nadasve se ne bojim vaših prognoza rezultata", rekla je Mađerić novinarima zaključivši da je za nju riječ o izazovu te da će opravdati povjerenje. U njenom programu, koji će uskoro biti predstavljen, naglasak će biti na rješavanju gorućih problema.

"To je nažalost prvenstveno nezaposlenost, žao mi je što se danas moramo baviti s tim problemima. Ali nezaposlenost iz dana u dan, kako u Zagrebu tako i u Hrvatskoj, eskalira. Poticat ćemo razvoj poduzetništva, malog i srednjeg obrtništva zbog toga što to mora biti motor za gospodarski razvoj grada Zagreba i za izlazak iz gospodarske krize", naglasila je Mađerić te najavila kako će se baviti i problemom vodoopskrbe i odvodnje, restrukturiranjem Holdinga, rješavanjem problema odlaganja otpada, prometom, te socijalnim problemima u gradu. Komentirala je i spekulaciju da je HDZ-ov kandidat zapravo aktualni gradonačelnik Milan Bandić.

"To govore oni koji nemaju drugih argumenata. Moj dosadašnji osmogodišnji rad u Skupštini govori upravo suprotno jer sam upravo ja, sa svojim kolegama iz Kluba zastupnika HDZ-a, često opravdano kritizirala rad aktualnog gradonačelnika, ali i rad vladajuće stranke SDP-a", odgovorila je Mađerić.

Pročitajte više