HGSS pronašao tijelo nestalog slovačkog kajakaša

Ilustracija: HGSS

ZADARSKI HGSS primio je oko 14.10 sati dojavu putem Županijskog centra kako se na rijeci Zrmanji dogodila nesreća. Prema prvim informacijama radi se o grupi kajakaša koji su se spuštali niz rijeku. Na ušću Krupe u Zrmanju prema očevicima strani državljanin (43 godine) je prilikom kupanja pao niz sedrene barijere i slapove te nakon što je udario glavom o stijene nestao u vodi.

"Na teren su odmah poslani spašavatelji HGSS-a iz Zadra, Ogulina i Splita. Kako je područje teško pristupačno, na mjesto nesreće  upućena je s helikopterom HRZ-a i dežurna ekipa letača spašavatelja i liječnica HGSS-a. Ka mjestu nesreće upućeni su  i speleoronioci HGSS-a inače osposobljeni za ronjenje u  brzim vodama", stoji u priopćenju HGSS-a.

Jedan od ronilaca je zaronio ispod slapa, dok ga je nekoliko spašavatelja osiguravalo i uspio je locirati tijelo nesretnog 43-godišnjeg Slovaka. Tijelo se nalazilo ispod slapa na dubini od sedam metara. Gorski spašavatelji izvukli su tijelo koje je potom transportirano  i predano policiji.

Pročitajte više