HNS-ovci se ne boje egzodusa iz stranke: Čačić u zatvoru planira osnivanje nove stranke?

Foto: Hina

HNS-OVCI se ne boje egzodusa i osipanja stranke, poručili su danas HNS-ov potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić i njegov stranački kolega Igor Kolman, komentirajući najave da bivši čelnik stranke Radimir Čačić u pulskoj kaznionici priprema osnivanje nove stranke.

"Egzodusa se ne bojim i teško je očekivati značajnije rezultate koji bi mogli zauzeti naš prostor kada se stranka osniva temeljem osnovnog cilja, a to je osveta", kazao je Batinić novinarima u Saboru.

Istaknuo je kako se za svaku novu političku opciju treba definirati jasna platforma. "Nema bojazni da će biti određenih ljudi koji će možda prijeći, ali obično u takvim situacijama prelaze oni koji nisu uspjeli kroz redovne demokratske unutarstranačke procedure ostvariti svoje osobne ambicije", poručio je Batinić.

"Ja im želim sreću, a u najave da će sjeverozapadna Hrvatska biti u toj stranci sumnjam, no neka vrijeme pokaže", kazao je HNS-ov zastupnik Igor Kolman i dodao kako se ne boji egzodusa iz stranke.

HNS je, ustvrdio je, vrlo snažna stranka s 44 tisuća članova i organizacijama po cijeloj Hrvatskoj. "Ne bojimo se niti egzodusa niti osipanja", poručio je Kolman.

Nakon što je HNS-ov sud časti prije desetak dana potvrdio odluku prvostupanjskog, varaždinskog stranačkog suda o isključenju iz HNS-a saborske zastupnice Natalije Martinčević i njezinog stranačkog kolege Zlatka Koralečevića, Martinčević je najavila osnivanje nove nacionalne stranke nakon Čačićeva izlaska iz zatvora.

Službenu prijavu protiv njih dvoje, na temelju koje su i isključeni zbog kršenja stranačkog Statuta i nepoštivanja odluka nadležnih stranačkih tijela, podnio je upravo Batinić, čelnik Sjeverozapadnog regionalnog saveza HNS-a.

Pročitajte više