HRT otpustio bivšu ratnu izvjestiteljicu, ratni veterani pozivaju Radmana da povuče odluku

Foto: Hina

PRVI veteranski centar hrvatskih branitelja, "100% za Hrvatsku", traže očitovanje ravnatelja HRT-a Gorana Radmana o razlozima otkaza Ugovora o radu Dubravki Vukoji.

Vukoja je bivša HRT-ova ratna izvjestiteljica, a do 1. prosinca, kada na snagu stupa otkaz, novinarka Hrvatskog radija. Izvještavala je iz nekoliko vojno-redarstvenih akcija.

Centar zatvaranje dopisništva u Bjelovaru smatra neprihvatljivim kao razlogom za otpuštanje iskusnih novinara i snimatelja koji su izvještavali na bojišnici tijekom Domovinskog rata, radili na državnoj televiziji i "prenosili istinu o našem stradavanju Hrvatskoj i svjetskoj javnosti", poručuju.

"Zar im danas trebamo otkazima zahvaliti na doprinosu u ratu i stvaranju Domovine i HRT-a? Zar je CNN svoje ratne reportere, izvjestitelje i snimatelje bacio na ulicu?", pitaju se branitelji iz "100% za Hrvatsku".

Smatraju kako se na HRT-u otpuštaju bivši hrvatski branitelji, kao vrsni stručnjaci s bogatim iskustvom u radu, a istovremeno zapošljavaju novi ljudi, bez novinarskog iskustva s trogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem, kako navode.

"Prema pouzdanim informacijama iz naše javne radio televizije, u HRT-u kojemu uredno kao građani plaćamo potrebne pristojbe, broj zaposlenih se ne smanjuje te je simptomatično otpuštanje upravo hrvatskih branitelja - ratnih izvjestitelja iz Domovinskog rata", kažu i pozivaju da se odluka o otkazu Dubravki Vukoji povuče.

Pročitajte više