HSS: "Dosta nam je Jakovine koji kaže da ne lovimo vještice, a sam je najveća vještica hrvatskog sela"

Foto: Davor Pongračić/Cropix

ZBOG, kako kažu, kontinuiranog nanošenja štete hrvatskom selu i poljoprivrednim proizvođačima od strane ministra Jakovine, HSS zahtijeva od Vlade RH da ministra razriješi dužnosti.

"Uvažavajući sposobnosti ministra da profitabilno riješi vlastite poslovne izazove (prodaja vlastite posrnule firme), ne možemo više tolerirati njegove udare na hrvatsko selo kao što su bili: zaustavljanje raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, odbijanje pomoći hrvatskim mljekarima prošle godine, smanjenje proračunskih sredstava za poljoprivredu za 1,5 milijardi u dvije godine, neispunjavanje obećanja o isplati poticaja, uništavanje Hrvatske poljoprivredne komore, odbijanje pomoći za elementarne nepogode, zatvaranje ispostava ureda za plaćanje u poljoprivredi, izbjegavanje komunikacije sa seljacima, kontinuirano napadanje hrvatskih proizvođača hrane i držanje strane prerađivačkoj industriji i uvoznom lobiju, i najnovije optužbe na račun hrvatskih mljekara koje danas bezuspješno pokušava demantirati.

Mi u HSS-u kažemo: DOSTA!

Dosta nam je elementarne nepogode koja uništava hrvatsko selo pod imenom JAKOVINA! Dosta nam je ministra koji kaže da ne lovimo vještice, a sam je najveća vještica hrvatskog sela. HSS ne traži ostavku ministra Jakovine. HSS traži od predsjednika Hrvatske Vlade da predloži razrješenje Jakovine i postavi osobu koja nije neprijatelj hrvatskog seljaka"
, stoji u priopćenju HSS-a.

Pročitajte više