HUS: Osuđeni smo na naše "genijalce" koji rješenje svakog problema nalaze u džepovima građana

Foto: Goran Mehkek/Cropix

REAKCIJE Vlade na porazne brojke koje ukazuju na najveći broj nezaposlenih u Hrvatskoj u posljednjih deset godine potaknule su Hrvatsku udrugu sindikata da pošalju priopćenje ministru Milanoviću i ostalim ministrima. Optužili su Vladu za "neviđenu nonšalanciju i nesposobnost".

"Lakoća kojom ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić nakon objave spomenutih brojki najavljuje da će biti još gore, upućuje na to da ministar zapravo vidi samo kratkoročne trendove, čime se iscrpljuje lista njegovih kompetencija u području zapošljavanja. Ministar gospodarstva Vrdoljak nemušto konstatira izostanak investicija, kao što meteorolozi komentiraju vremenske nepogode, svjestan nemogućnosti utjecaja na štetne pojave.

U trenutcima neviđene krize kada zemlja vapi za energičnim, sposobnim, inovativnim i optimističnim vođama, mi smo osuđeni na naše genijalce koji rješenje svakog problema nalaze u džepovima građana. Ni podatak o 242 192 građana blokiranih računa neće pokolebati Linića u osmišljanju novih harača. Iako nije ni mjesto ni vrijeme za šalu, Linića je ovaj broj sigurno razveselio: on ga iščitava kao dokaz da svi ostali građani još uvijek imaju novaca, čime se otvara prostor za nove poreze. Zbilja nemamo sreće s vlastodršcima, na kraju će se ispostaviti da su poreznici Turskog carstva bili humaniji i umjereniji od Kukuriku koalicije", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

Pročitajte više