Hoće li Ustavni sud vratiti Bandića na posao?

Foto: Hina

MOŽE li se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić unatoč optužbama i činjenici da je pušten na uvjetnu slobodu ipak vratiti na posao? Odgovor na to pitanje trebao bi dati Ustavni sud, kojem se Bandićev odvjetnički tim sprema predati ustavnu tužbu koja bi, ukoliko prođe na sudu, Bandiću trebala osigurati povratak na radno mjesto i nesmetano obavljanje gradonačelničkih dužnosti.

Iako smo više detalja o samoj ustavnoj tužbi pokušali doznati od Marijana Hanžekovića, koji je dio Bandićevog odvjetničkog tima i koji je podignuo kredit od 15 milijuna kuna za Bandićevu jamčevinu, Hanžeković je tek kratko kazao: "Ne dajem nikakve informacije".

Podsjetimo, Bandić je na slobodu pušten uz uvjet da ne dolazi na posao kako ne bi ponovio kaznena djela koja mu se stavlja na teret te uz uvjet da ne kontaktira sa svjedocima kako na njih ne bi utjecao. Iako sud tvrdi kako "Bandić ima 15 milijuna razloga da poštuje uvjete puštanja na slobodu", nejasno je tko bi ga trebao kontrolirati, a ni samom Bandiću i njegovim suradnicima nije jasno kako postupiti sretnu li se slučajno negdje u gradu.

Pročitajte više