Holy predstavila listu za Europski parlament, među kandidatima i jedan maturant

Foto: ORaH

ORAH Mirele Holy predstavio je listu i program za nadolazeće europarlamentarne izbore.

Program su uskladili s Europskom strankom zelenih, a cilj je otvaranje novih radnih mjesta na projektima održivog razvoja, rekla je na predstavljanju programa nositeljica liste i predsjednica stranke Mirela Holy.

"Taj program se u gospodarskom smislu oslanja na Green New Deal, a to je program održivog razvoja koji otvara nova radna mjesta i diže gospodarstvo iz mrtvih realizacijom projekata održivog razvoja. To su projekti poput javnih investicija u projekte energetske učinkovitosti, obnovljive izvore energije, sustav gospodarenja otpadom i dekarbonizacija privrede", rekla je Holy.

ORaH na izbore izlazi samostalno, a na listi je šest kandidatkinja i pet kandidata između 19 i 69 godina. Tu su njen bivši pomoćnik i stručnjak za obnovljive izvore energije,Davor Škrlec, na drugom mjestu, treća je profesorica Andrea Feldman, a četvrti profesor Ivan Vicković. Najmlađi kandidat, maturant V. gimnazije Mihael Peklar, ima svega 19 godina. Holy je naglasila kako će, ako i prođe, ostati u Hrvatskoj, a ne ići u EP. Novinari su je zamolili i da komentira govor predsjednika SDP-a Zorana Milanovića u kojem se može iščitati da je glas za ORaH glas za HDZ.

"Neću se uvlačiti u te razmirice. Premijerski posao je težak i smatram da je u interesu cijele Hrvatske i svih građana pa tako i naše stranke da on radi dobro svoj posao zato ne želim sudjelovati u verbalnom prepucavanju. Želim da premijer bude smiren i da dobro radi svoj posao- rekla je Holy kojoj se čini kako je Milanović u posljednje vrijeme jako nervozan.

Pročitajte više