Hrg: Ekipa nesposobnih ministara vodi nas u provaliju iz koje ćemo se teško izvući

Foto: Hina

PREDSJEDNIK HSS-a Branko Hrg izjavio je danas da kandidaturom potpredsjednice stranke Marijane Petir na zajedničkoj listi HSS-a i HDZ-a za izbore za EU parlament HSS očekuje da će hrvatsko selo te obični mali čovjek u narednom mandatu u EU parlamentu imati svoju zagovornicu.

Na upit novinara misli li da će to biti ostvareno, Hrg je odgovorio da će biti ukoliko se svi dovoljno angažiraju i skupe dovoljan broj glasova, a on u to ne sumnja, jer misli da je ozračje pozitivno.

Upitan hoće li na predsjedničkim izborima imati koalicijskog kandidata ili će ići samostalno, Hrg je odgovorio da će imati koalicijskog kandidata sukladno sporazumu o strateškom partnerstvu s HDZ-om.

"Dogovara se zajednička kandidatkinja ili kandidat i ja sam uvjeren da možemo odraditi dobar posao i imati stvarno pravu jednu političku utrku, pravu političku utakmicu s vrlo neizvjesnim ishodom", ustvrdio je.

Petir: U Hrvatsku dolazi lošija hrana nego u Zapadnu Europu

Novinari su na programskoj glavnoj skupštini HSS-a i Marijanu Petir pitali kako komentira što je dobila povjerenje stranke za kandidatkinju za EU parlamentarne izbore, na što im je odgovorila zahvaljuje svima koji su je predložili te svim skupštinarima koji su je danas i podržali i izabrali.

"Svakako smatram da je EU parlament pravo vrijeme i pravo mjesto gdje HSS može izreći svoje stavove i, naravno, zastupati nacionalne interese", istaknula je Petir. Pojasnila je da je i ovog trenutka poljoprivredna reforma jedno od ključnih pitanja kojim se bavi EU i EU parlament, te da to pitanje do sada nije bilo dovoljno zastupljeno u fokusu interesa onih dužnosnika koji su nas zastupali u Bruxellesu. Najavila je da će oni to pitanje staviti u prvi plan ne samo zbog proizvodnje hrane i poljoprivrednih proizvođača već i zbog potrošača.

"Svjesni smo da na tržište Hrvatske dolazi hrana, ali i proizvodi drugačije kakvoće od onih koji se proizvode za tržište Zapadne Europe i žalosti me što se dosad o tome nije vodilo računa", istaknula je.

Hrg: Nesposobni ministri vode nas u provaliju

Upitan za komentar previranja na relaciji premijer Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić te nagađanja o rekonstrukciji Vlade, Hrg je rekao kako je njegov stav tu jasan od samoga početka. "Već duže vremena pozivamo premijera da jednostavno prizna da nisu uspjeli i da oporbu stvarno pozove u pomoć savjetima, da se napravi nekoliko strateških točaka koje bi bile zajedničke za čitavu Hrvatsku i da se u Vladu pozove nekoliko stručnih, iskusnih osoba kojima se daje određeni prostor kako bi se dala ljudima nada i kako bi se u Vladi nešto dogodilo", poručio je.

"Jer ova ekipa definitivno nesposobnih ministara vodi nas stvarno u jednu provaliju iz koje ćemo se teško izvući", ocijenio je Hrg. Ustvrdio je da je Vlada svoju vjerodostojnost narušila davno prije, već nakon par mjeseci kako su se formirali, a da "ovo sad više nema veze s onom Vladom koja je bila i s onim najavama koje su bile, u krajnjem slučaju iz onog Plana 21, praktično ništa se ne realizira".

Pročitajte više