Ina opovrgnula Marasa: Rast trošarina utječe na cijene našeg goriva

Foto: FAH

MINISTAR financija Boris Lalovac na današnjoj sjednici Vlade kazao su trošarine na bezolovni i olovni benzin te plinsko ulje poskupjele za 20 lipa po litri.

Nova cijena trošarine olovnog benzina je 4,5 kuna na 10 litara, dok će trošarine za bezolovni benzin iznositi 3,86 kuna za deset litara. Trošarina na plinsko ulje poskupjet će na 3,06 kuna za deset litara.

Unatoč porastu trošarina na gorivo, Gordan Maras izjavio je kako ne očekuje posebna povećanja cijena goriva.

"Zbog povećanja trošarina ne bi trebalo biti posebnih povećanja cijena goriva ni za građane ni za industriju, budući da su cijene goriva u zadnje vrijeme padale", kazao je Maras.

Ina: Porast trošarina utječe na naše cijene

Iz Ine su pak za Index rekli kako porast trošarina utječe na formiranje "maloprodajne cijene Ininih naftnih derivata".

"Iznos trošarina jedan je od faktora koji utječu na formiranje maloprodajne cijene Ininih naftnih derivata te njihov porast ili smanjenje ima utjecaj na cijene goriva na našim benzinskim postajama", kazali su nam iz Ininog Sektora korporativnih komunikacija.

Iz Croduxa pak poručuju da za sada ne mogu konkretno kazati na koji će način povećanje trošarina utjecati na cijenu goriva.

"Zasada vam još ne možemo poslati konkretan odgovor na vaš upit s obzirom da je vijest o promjeni trošarina nastupila u vrlo kratkom roku", kažu iz Croduxa.

 
 
 

Pročitajte više