Ivan Šuker izgubio potporu HDZ-a u Velikoj Gorici: Hoće li se Karamarko riješiti bivšeg ministra financija?

Foto: Vlada.hr, Index

IVAN ŠUKER, bivši ministar financija i nekadašnji čovjek od povjerenja Ive Sanadera, čini se da je izgubio podršku u svojoj stranačkoj bazi u Velikoj Gorici. Naime, veliki broj članova Gradske organizacije HDZ-a Velika Gorica gdje "šefuje" Šuker javno se usprotivio odluci da kandidat za gradonačelnika te stranke bude Stjepan Zagorec što je bila izričita Šukerova želja. 
 
15 od 22 člana protiv Šukera
 
U pismu kojeg je potpisalo 15 članova Gradskog odbora HDZ-a, koje je u posjedu Indexa, a koje je odaslano na adresu šefa Županijskog odbora HDZ-a Dražena Bošnjakovića te predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka stoji kako podržavaju kandidaturu dosadašnjeg gradonačelnika tog grada Dražena Barišića.   Članovi gradskog odbora HDZ-a tvrde kako su bili obmanuti jer im  nisu bili poznati rezultati istraživanja javnog mnijenja koje je naručio ŽO HDZ-a Zagrebačke županije prema kojem bi najbolje rezultate polučio upravo Barišić te njegov zamjenik Ervin Kolarac. Od vrha HDZ-a traže i da se zbog ovog raspusti Gradski odbor te imenuje povjerenstvo. 
 
Važno je naglasiti kako članova Gradskog odbora HDZ-a Velika Gorica ima 22, a čak 15 se potpisanim izjavama izravno usprotivilo Šukeru. 
 
HDZ protiv HDZ-a
 
Podsjetimo kako je Šuker početkom godine izabran za šefa GO HDZ-a Velike Gorice sa svega devet glasova više od svog protukandidata Barišića. Upravo s aktualnim gradonačelnikom Barišićem, Šuker je u konstantnom sukobu. To je postalo sasvim jasno i neovisnim promatračima događaja u Velikoj Gorici kada po Šukerovom nalogu nije prošao proračun gradonačelnika Barišića. Gradonačelnik Barišić tada je javno optužio Šuker na konferenciji za novinare za "politički obračun na štetu građana".
 

Pročitajte više